top of page
bdd5ea69-2119-43e1-a256-637ed9b010d6_original.jpg
IMG_4242.jpg
IMG_4220.JPG

Het verhaal

 

Al 21 jaar staat Sylvia De Cuber met veel passie en overgave achter haar toog. Wat begon als een hobby, is uitgedraaid in een succesvol en uiterst gezellig cafe. En meer... in juni 2015 mocht ze haar bekronen tot Beste Café van Vlaanderen. 

 

Sylvia begon haar carrière als barvrouw op haar zeventiende, toen ze in de voorganger van Café QV aan de slag ging als jobstudent. In de jaren die volgde combineerde ze haar reguliere jobs met tappen in verschillende cafés. 

Toen de voorganger van café QV de deuren sloot, opende ze er haar eigen zaak. 

Ze was 22 maar als dochter van een bierhandelaar kende ze de kneepjes van het vak én vooral, wist en weet zo nog steeds hoe ze haar klanten moet 'soigneren'. 

 

Van 2005 tot 2007 fungeerde 'de QV' als decor voor de VTM-serie Familie. 

 

Vandaag staat café QV vooral bekend als een gezellig dorpscafé waar iedereen welkom is en gezelligheid een constante is. 

De aantrekkingskracht van café QV

 

Een van de grootste troeven van café QV is de laagdrempeligheid die het café heeft. Door de gemoedelijke sfeer voel je je onmiddellijk welkom en kan je direct een praatje aangaan met de persoon naast je aan de toog of tafel. Het is een dorpskroeg waar jong en oud elkaar vinden en de muziek zweeft tussen André Hazes en DJ Tiësto. 

 

Zondagochtend komen de kerkgangers een koffie of pintje drinken, waarna iets later de wielertoeristen hun fiets tegen de gevel parkeren voor enkele koffie's, trappisten of gewoon een cola'ke.  

 

Bij goed weer zit het terras steevast vol. Er is een groot zuidoostelijk gericht terras waarop de zon altijd schijnt. Er is plaats voor ongeveer 100 personen en voor de kindjes is er een leuke en veilige speeltuin met speelhuisje . 

Bij warm weer wordt er al eens rond gekomen met een gratis mini-cornetto of een fris hapje à la tomaat met mozarella. 

 

Het mag duidelijk zijn dat de klant bij Sylvia op de eerste plaats staat. 

 

Na 11 jaar hard werken heeft ze de kroon op haar werk gezet; in juni 2015 is café QV eerst verkozen tot Beste Café van Vlaams-Brabant.

Maar enkele dagen later maakte ze daar fijntjes Beste Café van Vlaanderen van.  

Lees het artikel en kijk het filmpje hier.

 

bottom of page